+36-70-514-5141 info@raczrita.com

RÁCZ RITA

pszichológus

személyes és online konzultációk

 

Gyász- és veszteségfeldolgozás

 

Életünk során számos veszteséget élünk át: egy szeretett személy halála, egy kapcsolat vége, egy munkahely elvesztése, pénzügyi helyzetünk romlása, a gyerekek kirepülése, egy háziállat elvesztése, egy szerettünk súlyos betegsége, egy költözés, nyugdíjba vonulás. A veszteség mindig nagyon fájdalmas és ilyenkor a gyász érzését éljük át. Minden gyász egyéni, a gyászra nincsen tipikus reakció. Különböző érzelmeket tapasztalunk meg, melyek időnként ijesztően szélsőségesek is lehetnek és úgy érezzük, soha nem lesz vége a szenvedésünknek.

Van olyan, hogy úgy érezzük, egyedül nem tudunk megbirkózni a nehézségekkel, ilyenkor segíthet egy gyász- vagy veszteségfeldolgozó csoport. A csoportban a veszteséget átélt személy biztonságos, elfogadó környezetben beszélhet az érzéseiről, gondolatairól, tapasztalatairól, megismerheti olyan emberek érzéseit, gondolatait, tapasztalatait, akik hasonló fájdalmas időszakot élnek át és megértésre, támogatásra talál. Megtapasztalhatja, hogy nincs egyedül a nehézségeivel. A sorstárs csoport gyógyító ereje hatalmas, a sorstársak között enyhül a fájdalom.

A csoportos gyászfeldolgozás mellett egyéni gyásztanácsadásra is van lehetőség, mely során személyre szabottan tudom segíteni a gyászfolyamatot.

RÁCZ RITA

+36-70-514-5141    info@raczrita.com